Kunstenaar:Wauters, Camille

Hollandse binnenvaartschepen

 498,00

Artikelnummer: p45 377.001

België kent een aantal mastodonten op kunstschildersgebied die nauwelijks enige bekendheid in Nederland genieten. Camille Wauters is daar één van! Zijn werken zijn een soort van mix tussen Hendrik Breitner, Cor Noltee, Anthonie Schotel en zijn landgenoten Henri Pauwels en Maurice Mareels. Sterk improviserend als een echt buitenmens (met diepe Barbizonsporen dus) met meer dan oog voor alles wat er in de vrije ruimte plaatsvindt en -vond. Maar ook zijn oog voor kleuren maken zijn werken extra spannend. Helaas heeft een vorige eigenaar gemeend om met een soort van viltstift in de linker bovenhoek van de voorstelling de naam ‘Camille Wauters’ te moeten aanzetten. Een restaurateur heeft deze (bijna) vloek weer verwijderd met als gevolg dat vermoedelijk ook een eerdere krabbel van de kunstenaar zelf is verdwenen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43 × 24 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, l.b., slecht- / onleesbaar

Stijl

Wauters, Camille

Camille Wauters (naamvarianten: Camiel Wauters, Kamiel Wauters; signeerde met Camille Wauters) werd op 13 november 1856 in Temse geboren en overleed op 10 september 1919 in Lokeren. Wauters volgde vele kunstzinnige opleidingen aan onder andere de Academie in Temse, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, de Académie des Beaux-Arts in Brussel en de Académie Julian in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Charles ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wauters, Camille.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hollandse binnenvaartschepen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina