Aanbieding!

Dorpsgezicht

 87,50

Artikelnummer: p22 598.006
Onderwerp:

Een fraaie tekening van G.J. Roermeester van een zo kenmerkende Nederlandse dorpskern. Uiteraard ontbreekt ook hier niet het vertrouwde beeld van de kerk als centrum van het dagelijkse leven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Stijl

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o.

Vindplaats origineel

privé

Roermeester, G.J.

Gerardus Johannes Roermeester werd op 24 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 2 maart 1936. Hij volgde een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag en werd zelf later weer de leraar van Jan Gerard Huyser, Daniël Jordens, Charles Louis Levoir, Johannes Abraham Mondt en Cornelis Vreedenburgh. Hij was ook zeer bevriend met Jacob en Willem Maris. Roermeester was als kunstenaar vooral actief in New York City en Parijs maar met tussenpozen ook wel in Den Haag. Als hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roermeester, G.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dorpsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina