Aanbieding!

Duinlandschap

 182,50

Artikelnummer: p17 496.001

Gerrit Kloens werd als amateurschilder vooral geboeid door landschappen. Als vader van de meer bekende Bas Kloens heeft hij zeker een deel van zijn talenten doorgegeven aan zijn kinderen. In zijn werk – evenals dat van zijn zoon Bas – vervult de natuur een belangrijke plaats die hij zorgvuldig weergeeft, ook in deze krijttekening.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

krijt

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kloens, Gerrit Sr.

Gerrit Kloens Sr. werd op 3 juli 1900 in Groot-Ammers geboren en overleed in 1973 in Meerkerk. Hij was de vader van de bekende kunstschilders Bas Kloens en Gerrit Kloens Jr. uit Gouda die in 1935 werd geboren en op 7 mei 2017 in Gouda overleed. Gerrit Kloens Jr. werd op 24-jarige leeftijd in 1959 lid van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Gerrit Kloens  Sr. was amateurschilder. Tekeningen en stadsgezichten van hem bevinden zich in het Dordtse stadsarchief en werden er ook in...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kloens, Gerrit Sr..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina