Kunstenaar:Berserik, Herman

Een gezellige dag

 12,50

Artikelnummer: CO 021.005
Onderwerp:

Toen de Postbank in de volksmond in de vijftiger jaren nog Postcheque en Girodienst, Rijkspostspaarbank of Gemeentegiro Amsterdam werden genoemd, waren jeugdige spaarders nog zeer welkom bij de inmiddels tot de huidige systeembank uitgegroeide geldfabriek. Niets was de toenmalige leiding te veel om dit te onderstrepen en daar plukten niet alleen de jeugdigen spaarders de vruchten van maar zeker ook kunstenaars zoals Herman Berserik, Co Westerik, Henk Peters e.v.a.. Deze boekjes bevorderden en beloonden niet alleen de spaarzin, zij bevorderden ook het leesplezier en last-but-not-least vergunde het ook vele aankomende kunstenaars van een basisinkomen.

Uitgever: De Rijkspostspaarbank, Amsterdam.

Illustraties: Herman Berserik (opmaak: Co Westerik).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Berserik, Herman

Hermanus Berserik werd op 19 juni 1921 in Den Haag geboren en stierf eveneens in Den Haag op 21 maart 2002. Berserik bracht zijn jeugd door in de Haagse schilderswijk. In 1944 deed hij vervroegd eindexamen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en na de oorlog gaat op studiereis naar Parijs waar hij onder meer Jan van Heel en Sierk Schröder bezoekt. Berserik was een veelzijdig kunstenaar / mens die zich zowel als houtgraveur, academiedocent (Haagse academie), illustrator, gr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berserik, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Een gezellige dag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina