Aanbieding!

El Rey

 425,00

Artikelnummer: p1 125.003

Eerbied voor het gezag straalt deze litho uit. Van jonggehuwden tot bejaarde geestelijken tonen Spanjaarden hun eerbied voor hun koning. De vraag is echter of hier sprake is van een spotprent, een kunstzinnige opdracht van uitgever of aanverwante aan Pieter van der Hem, van vrije expressie of wellicht van een ’teken’oefening. We zullen het niet weten. Maar vermoedelijk – tenslotte was Pieter van der Hem vooral ook bekend om zijn (vaak geestige) illustratiewerk – was het een nooit tot illustratie van boek of tijdschrift gebracht werkstuk dat Van der Hem later op eigen gezag maar heeft uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'El Rey'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina