Kunstenaar:Rovers, Jos

Geboorte van Christus

 145,00

Artikelnummer: CO 1022.001

Jos Rovers ontving tijdens zijn leven terecht als scheppend èn vernieuwend kunstenaar de nodige onderscheidingen en prijzen. Daarnaast was hij zeer actief als leraar met als gevolg dat tientallen jongere kunstenaars qua kennis en kunde nog jarenlang zich vasthielden aan het bij hem geleerde. En het waren niet de minsten zoals Dick Bruna, Jan Batterman e.v.a.. Zijn etsen – getuige deze ets – benaderden gemakkelijk de kwaliteit van die van Marius Bauer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39.5 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Rovers, Jos

Jos Rovers (naamvariant: Joseph Johannes Rovers; signeerde als Jos Rovers) werd op 15 december 1893 in Utrecht geboren en overleed op 7 oktober 1976 in Amsterdam. Hij was de vader van A.R. (Anton) Rovers. Jos volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en was onder andere leerling bij Isidoor Opsomer. Later - als docent aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten  en aan de Teekenschool voor den Werkenden Stand in Amsterdam - telde hij onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rovers, Jos.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Geboorte van Christus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina