Aanbieding!

Geen hooger vreugde dan over zondaren

 7,00

Artikelnummer: CO 963.004

Kort samengevat is het wapen van Louis Raemaekers zijn soms dodelijke soms cabareteske potlood. Deze prent werd gepubliceerd in de Telegraaf in 1934 dus tussen de beide wereldoorlogen. Ofschoon zeker geen pacifist weet hij op onnavolgbare wijze de idiotie van oorlog en vrede op papier vast te leggen maar hij had minstens evenveel oog voor maatschappelijke ontwikkelingen zoals de ongekende economische crisis van de dertiger jaren. Maar ook op andere maatschappelijke gebieden was zijn ‘potlood’ vaak dodelijker dan welk wapentuig dan ook en dat niet alleen in Nederland. Tot ver buiten onze landsgrenzen waren zijn spotprenten dan ook befaamd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 28 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Telegraaf, Amsterdam

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Raemaekers, Louis

Louis Raemaekers (naamvarianten: Louis Ramaekers, dr Louis Raemaekers; monogrammeerde als LR) werd op 6 april 1869 in Roermond geboren en overleed op 25 juli 1956 in Scheveningen. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Tekenacademie in Brussel. Hij was onder andere leerling bij Ernest Blanc-Garin, Johan Roeland de Kruyff en Theo Molkenboer. Later (als leraar kunstnijverheid en tekenleraar aan de Ambachtschool in Tilburg)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raemaekers, Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Geen hooger vreugde dan over zondaren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina