Aanbieding!
Kunstenaar:Hussem, Willem

Gekalligrafeerd gedicht

 99,00

Artikelnummer: p5 023.001
Onderwerp:

Hier één van de ongekend krachtige (en één van de meest bekende) dichtregels van Willem Hussem gekalligrafeerd door X3 in 1995 op een lithografische ondergrond en verlucht met een middels opgehoogd (krijt)wit gestileerde zeilboot. Noch bekend is wie de gelithografeerde ondergrond heeft ontworpen en evenmin bekend van wie de witkrijt toevoegingen zijn. In ieder geval niet van Willem Hussem zelf want die overleed al in 1974.
Een zeer fascinerend kunstwerk! Zonder meer een 20ste-eeuws grafische hoogtepunt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, gemengde techniek

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Hussem, Willem

Willem Hussem (naamvarianten: Willem Frans Karel Hussem, William Frans Karel Hussem, Willem Hussem; signeerde als Hussem) werd op 29 januari 1900 in Rotterdam geboren en overleed op 21 juli 1974 in Den Haag. Willem volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en was er leerling bij Dirk Hidde Nijland maar hij was in wezen toch een primair autodidact. Later droeg hij zijn kunstzinnige ideeën als leraar weer over aan onder andere Theo Bitter, Will Leew...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hussem, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gekalligrafeerd gedicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina