Aanbieding!

Herfstasters

 507,00

Artikelnummer: p5 182.001

Een stilleven van Jan Kuiper is een stilleven zoals het hoort te zijn. De rijkdom en kleurschakeringen in de natuur en de vergankelijkheid van diezelfde natuur – zonder een verfstreekje teveel geschilderd – worden ongekend realistisch weergegeven. Achtergrond is nauwelijks aanwezig en verstoord het hoofdonderwerp – de bloemenpracht – dan ook volstrekt niet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kuiper, Jan Houwe

Jan (Houwe) Kuiper werd in Heemstede op 27 april 1928 geboren en overleed in 2017. Hij kreeg zijn opleiding op de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en daarna nog als leerling van Paul Citroen, Rein Draijer en Willem Rozendaal. Kuiper hanteerde zo ongeveer alle technieken die er zijn (als graficus, (grafisch) ontwerper, monumentaal kunstenaar, (pen)tekenaar, mozaïkvervaardiger, lythograaf en typograaf) en uit zijn hand kwamen vooral figuurvoorstellingen, stillevens e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kuiper, Jan Houwe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Herfstasters'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina