Hoge bomen

 605,00

Artikelnummer: p45 070.002

Johan Hendrik Doeleman bevond zich volgens de kenners op het kruispunt van stromingen. Hij wordt zowel ingedeeld bij de Haagse School als bij het impressionisme. Maar hoe dan ook kunnen zijn werkjes – zowel de aquarellen als de olieverven – zonder veel omhaal als juweeltjes worden gekenschetst. Zeker dit werkje van Doeleman verdient deze kwalificatie! Hij had zoveel met de natuur op (maar uiteraard ook vanwege zijn scherpe oog voor details) dat hij zelfs met bruine accenten het kroken van het riet aan het wateroppervlak weergaf.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 31 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Doeleman, Johan Hendrik

Johan Hendrik Doeleman, geboren op 5 maart 1848 te Rotterdam en gestorven in Voorburg op 10 mei 1913. Doeleman volgde geen specifieke kunstopleiding en kan worden beschouwd als een autodidact. Vanaf 1877 was hij zelf leraar aan de tekenacademie te Rotterdam en werd er later zelfs benoemd tot lid van verdienste. Werkte aanvankelijk in de omgeving van Haastrecht (de huidige gemeente Vlist) en vanaf 1899 vooral in Den Haag. Zijn favoriete onderwerpen waren land-,bos-, en duinlandschappe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeleman, Johan Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hoge bomen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina