Aanbieding!
Kunstenaar:Os, J.P.C. van

Hooioppers te Schoorl

 166,00

Artikelnummer: p34 240.001

Een ‘zoet’ schilderijtje met impressionistische kenmerken. Van Os geeft in alle eenvoud precies weer wat onder ‘hooimaand’ verstaan dient te worden. Een 20ste eeuwse voorstelling (uit 29 juni 1937) die het harde bestaan in die tijd van een boer (hier Dirk Livaard uit Schoorl) met een paard als tractie in de hoofdrol verbeeldt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39.5 × 20.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Os, J.P.C. van

Jacobus Petrus Cornelis van Os werd op 19 november 1869 in Amsterdam geboren en overleed op 9 februari 1944 In Bolsward. Hij was getrouwd met de bloemenschilderes Lien Straver. Van Os volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus te Amsterdam en aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijs in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van onder andere Adrianus Martinus de Groot en van Jan Visser (was ook onderdirecteur van de Teekenschool). Van Os was zowel werkzaam als kunstenaa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Os, J.P.C. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hooioppers te Schoorl'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina