Aanbieding!

Houten boogbrug over beek bij bos

 1.950,00

Artikelnummer: CO 239.002

Een hoogtepunt uit het werk van jonkvrouw Jeanne Bieruma Oosting! Zowel haar eigen kijk op de natuur maar vooral het ‘Franse’ kijken naar de natuur zoals zij dat zich tijdens haar jarenlange verblijf in Frankrijk (Parijs) eigen maakte is in dit werk onmiskenbaar terug te vinden. En dan vooral de schilderstijl van Claude Monet. Het zou me niet verbazen als het beroemde schilderij van Monet ‘Bassin aux nymphéas’ model heeft gestaan voor dit uiterst fraaie werk van Jeanne. Op de keeper beschouwd is dit werk van haar mystieker, fantasievoller en kleurrijker dan dat van Monet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Stroming

,

Vindplaats origineel

privé

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Houten boogbrug over beek bij bos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina