Aanbieding!

Maaspanorama

 130,50

Artikelnummer: p39 153.001

Naast Mastenbroek, Moll, Richters, Van Voorden, Bosboom, Delfgaauw, Noltee en anderen was het met name ook Marinus de Jongere die als kunstschilder de bedrijvigheid van onze grootste haven feilloos op doek heeft weten vast te leggen. Het grote verschil tussen De Jongere en zijn tijdgenoten was de wijze van schilderen. Zeker deze aquatint geeft een kijker eerder het gevoel naar een foto te kijken dan naar een kunstwerk. Door zijn streven naar perfectie en oog voor het detail wijkt hij sterk af van vele van zijn tijdgenoten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Jongere, Marius de

Marinus Johannes Drulman of Marinus de Jongere (pseudoniem) werd in Amsterdam op 4 juli 1912 geboren en stierf in Rotterdam op 30 juni 1978. Marinus Drulman / de Jongere volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. De Jongere kwalificeerde zich in de loop van zijn leven zowel als aquarellist, etser, graficus, lithograaf, schilder en als tekenaar. Hij maakte studiereizen naar België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland maar werkte toch voornamelijk in...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jongere, Marius de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Maaspanorama'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina