Aanbieding!
Kunstenaar:Antes, Horst

Huis en schaduw mbv potlood en zwarte verf op karton gevouwen / geschilderd

 495,00

Artikelnummer: k5 007.002
Onderwerp:

Een zeer gedurfd – maar uiterst eenvoudig, bijna minimalistisch – stadsprofiel van Horst Antes m.b.v. gevouwen karton geaccentueerd door potloodstrepen en grijstinten. Extra diepte wordt verkregen door de combinatie van een op één stuk gevouwen karton geconstrueerd wit ‘huis’ met zwarte accenten en een tweede ‘huis’ met contrasterende grijszwarte vlakken.

Indirect gesigneerd: via Bundespost-verpakking van het kunstwerk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 10.5 × 21 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Samenstelling collectie

Stijl

Tekening

(conté)potlood, olieverf / penseel

Antes, Horst

Horst Antes (geboren op 28 oktober 1936 te Heppenheim , Duitsland ) is een Duitse kunstenaar en beeldhouwer. Na zijn eindexamen studeerde hij van 1957 tot 1959 bij de belangrijke beeldhouwer H.A.P. Grieshaber aan de Akademie der Künste Bildenden (tegenwoordig bekend als de Staatliche Akademie der Künste Karlsruhe Bildenden ) in Karlsruhe. In 1959 werd de kunstenaar geëerd met de twee prijzen, de kunstprijs van de stad Hannover en de Pankofer prijs voor Duitse jongeren. In zijn vroege...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Antes, Horst.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis en schaduw mbv potlood en zwarte verf op karton gevouwen / geschilderd'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina