Stadhuis Gouda

 39,00

Artikelnummer: CO 1348.001

Het stadhuis van Gouda – al dan niet samen met de Goudse Waag – is absoluut foto- en schildergeniek te noemen. Vele kunstenaars en grafici hebben daarom – vaak zeer succesvolle – pogingen gewaagd deze vast te leggen. En met veel zakelijk succes maar vaak niet los van plagiaatachtig gedrag.
Wat bijvoorbeeld te denken van deze litho vergeleken met de houtgravure van (zie CO 1350.001) Eduard Vermorcken. Ze lijken op het eerste gezicht als twee druppels water op elkaar maar bij nadere beschouwing blijken èn de tekenhoek èn de stoffering met mensen en gebeurtenissen substantieel te verschillen. Maar los van de verschillen zijn er ook zo veel overeenkomsten dat gerust van plagiaat kan worden gesproken. Maar wie wie plagieerde blijft de vraag?????

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28.6 × 17.2 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o.

Stijl

Vetter, Hendrik Hermanus

Hendrik Hermanus Vetter werd op 21 oktober 1791 in Gouda geboren en overleed op 20 januari 1865 in Delft. Onbekend is het of hij en zo ja welke kunstzinnige opleiding(en) heeft gevolgd. Maatschappelijk was hij actief als uitgever, schilder, tekenaar en lithograaf in resp. Gouda en Delft. Daarnaast was hij apotheker. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vetter, Hendrik Hermanus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuis Gouda'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina