Aanbieding!
Kunstenaar:Kropp, Martha

IJsselkade Zutphen

 38,00

Artikelnummer: p31 1531.001

Het handelssucces (en economische welvaart) van de Hanzestad Zutphen straalt onmiskenbaar van deze ets van Martha Kropp af. Ofschoon zij nauwelijks bekend is (geworden) in Nederland heeft ze kennelijk – gezien deze ets – toch ook als (brood?)kunstenaar in Nederland gewerkt.
Zij maakt deze schets hoogstwaarschijnlijk vanuit het buurtschap De Hoven, recht tegenover Zutphen aan de IJssel gelegen.

Helaas is het papier deels licht gevlekt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar, toelichtende tekst(en)

Stijl

Kropp, Martha

Martha Kropp (naamvariant: Martha Elise Kropp) werd op 27 april 1880 Burtscheid / stad Aken geboren en overleed in de nacht van 9 op 10 oktober 1968 Karlsruhe. Martha volgde kunstzinnige opleidingen aan de Badische Kunstgewerbe schule en aan de Schilderschule in Karlsruhe bij onder andere professor Ludwig Schmid-Reutte en aan de Académie Ranson in Parijs (bij onder andere de symbolist Maurice Denis). Favoriete onderwerpen van Kropp waren landschappen (etsen, schilderijen en aquarellen),...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropp, Martha.

Heeft u een vraag of opmerking over 'IJsselkade Zutphen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina