Kunstenaar:Dürer, Albrecht

In het grasveld (detail)

 18,00

Artikelnummer: CO 914.004
Onderwerp:

Albrecht Dürer aquarelleerde in 1503 “Das grosse Rasenstück”, een zeer realistisch stukje ‘levensechte’ wilde natuur (waarvan we hier een belangrijke uitsnede zien)! Helaas niet realistisch want plantenafval en (on)gedierte ontbreken geheel. Dus feitelijk wordt hier door Dürer een meer steriele en tegelijkertijd zeer natuurgetrouwe weergave van planten neergezet. Leerzaam voor een neutrale toeschouwer maar teleurstellend voor de natuurvorser. Deze kritiek doet trouwens geen enkele afbreuk aan de fenomenale technische vaardigheden van de kunstenaar Dürer.
Het origineel bevindt zich in het Prentenkabinet Albertina in Wenen.

Deze litho werd gereproduceerd door Van Leer & Co, Amsterdam en als bijlage bij het Kerstnummer 1928 (No. 780) van de Haagsche Post gevoegd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Dürer, Albrecht

Albrecht Dürer (monogrammeerde als AD) werd op 24 mei 1471 in Neurenberg geboren en overleed op 5 mei 1528 eveneens in Neurenberg. Albecht Dürer volgde lessen bij Wilhelm Pleydenwurff en Michel Wolgemut. Zelf gaf hij later les aan Crispin Herrant. Zijn werkzame leven als kunstenaar speelde zich af tussen 1484 en 1528 in Duitsland (Neurenberg, Frankfurt am Main, Mainz, Keulen), Zwitserland (Basel, Insbruck), in het tegenwoordige Frankrijk (Straatsburg, Colmar), Italië (Venetië, Bologne, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dürer, Albrecht.

Heeft u een vraag of opmerking over 'In het grasveld (detail)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina