Nagetekend? stilleven

 46,00

Artikelnummer: CO 642.001

Wie kent de kunstenaar die tijdens de oorlog (r.o. gedateerd 1941) deze tekening heeft (na)gemaakt? Heette hij Rochussen? Of heeft een 20e-eeuwse kunstenaar (we denken met name aan Lex Metz want deze tekening werd gevonden in een map met meer werk van deze kunstenaar) een schets van een stilleven van Charles Rochussen gemaakt als oefening of als voorontwerp voor een te maken kopie? Helaas is de geschiedenis van dit werk onbekend; wie meer informatie of ideeën heeft, is meer dan welkom.

Signatuur C.H. Rochussen (r.o.\ mogelijk nagetekend).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 27.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Tekening

ingekleurd, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Metz, Lex

Lex Metz (naamvarianten: Alexander Metz, LEX) werd op 14 januari 1913 in Den Helder geboren en overleed op 26 juni 1986 in Amsterdam. Lex Metz volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg onder andere les van Paul Citroen, Gerrit Kiljan en Paul Schuitema. Later werd hij zelf leraar aan Nieuwe Kunstschool in Amsterdam, aan de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Beke...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Metz, Lex.

Rochussen, Charles

Charles Rocussen (monogrammeerde als CR) werd op 1 augusus 1814 in Kralingen geboren en overleed op 22 september 1894 in Rotterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg er les van onder andere Wijnand Nuijen en Antonie Waldorp. Als leraar telde hij later onder zijn leerlingen onder andere August Allebé, George Hendrik Breitner en Hendrik Adriaan Christiaan Dekker. Als aquarellist, etser, illustrator, lithograaf, ontwerper, schi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rochussen, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nagetekend? stilleven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina