Aanbieding!
Kunstenaar:Ameglio, Merio

Kade bij Villefrance (Côte d’Azur)

 69,00

Artikelnummer: p30 454.001

Een fraai litho van de eeuwige zonovergoten Zuid-Franse kust. Deze fraaie schets van het oude Villefrance doet het verlangen naar zon, zee en wind stevig oplaaien. De door de kunstenaar gekozen kleuren versterken het warme gevoel nog eens extra.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 62 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Ameglio, Merio

Mério (Mario) Ameglio werd op 4 oktober 1897 in San Remo geboren en verleed op 29 juli 1970 in Parijs en was van aristocratische afkomst. Hij wordt tot de Italiaanse school gerekend en was als kunstenaar autodidact. Ofschoon hij door zijn omgang met collegaschilders als Jean Paul Francois Galle, Jacques Villon, Picasso, Van Dongen en Severini (de befaamde futuristen) het nodige opstak / overnam. Ameglio was actief lid van diverse salons. In 1938 tijdens de 'International Art Expositi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ameglio, Merio.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kade bij Villefrance (Côte d'Azur)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina