Aanbieding!
Kunstenaar:Baksteen, Dirk

Kempische hoeve

 27,00

Artikelnummer: p45 016.002

Het vertrouwde werkgebied van Baksteen: de Kempen. Een traditionele, middeleeuwse? Kempische boerderij aan een zandpad gelegen. De bittere armoede van het Kempische platteland straalt van deze compositie af.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Grafiek

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o.

Stijl

Baksteen, Dirk

Dirk Baksteen was de broer van Gerard Baksteen en had zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit. Hij werd op 29 maart 1886 in Rotterdam geboren en overleed in Antwerpen in 1971. Werkte zowel in Rotterdam, Mol, Merksem, Berchem (bij Antwerpen) als in Antwerpen zelf en werd opgeleid aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Hij was onder andere leerling van Alexander Henri Robert van Maasdijk, Ferdinand Oldewelt en Jakob Smits. Van die laatste werd hij ook 'medewerker...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Baksteen, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kempische hoeve'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina