Aanbieding!
Kunstenaar:Preissler, Kurt

Kerkinterieur (Kathedraal Chartres)

 72,50

Artikelnummer: k4 635.001

Een zeer fraai tekening (potlood en OI-inkt) van het schip van de Kathedraal van Chartres. Met name valt hier op dat Preissler weliswaar zeer zacht potlood hanteert maar om accenten aan te brengt geen hardpotlood maar OI-inktpen. Het geeft de tekening een zeer geheimzinnig – bijna etherisch – uiterlijk en zal menigeen daarnaast doen twijfelen of hier sprake is van een ets, een litho of een tekening. Al-met-al een tekenjuweeltje!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.5 × 23 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst

Tekening

(OI)-pentekening, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Preissler, Kurt

Kurt Preissler werd op 15 januari 1893 in Sayda Oost-Duitsland (Sachsen) geboren en overleed in 1968. Kurt Preissler was zowel schilder, graficus als etser. Veel onderwerpen hadden zijn kunstenaarsaandacht van marines tot kerkinterieurs. Een voorkeur had hij voor portretten, landschappen en stillevens. Preissler studeerde aan de Dresdener Academie en was er onder ander leerling bij Robert Sterl, Oskar Zwintscher en Otto Gussmann. Hij maakte studiereizen naar onder andere Italië, Dene...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Preissler, Kurt.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerkinterieur (Kathedraal Chartres)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina