Aanbieding!

Kleurig bouquet (herfst)asters

 335,00

Artikelnummer: p36 108.001

Over stille krachten in de schilderkunst gesproken. Dit stilleven van Piet Groen is niet alleen (technisch) zeer fraai maar kan de toets der vergelijking met andere schilders uit zijn tijd van stillevens ruimschoots doorstaan (te denken valt aan Adamse e.a.). Het is dan ook niet verbazingwekkend dat zijn werken – als deze al op veilingen worden aangeboden – gretig aftrek vinden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 75 × 81 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Groen, Hendrik P.

Hendrik Pieter Groen (naamvariant: Piet Groen) werd op 16 juni 1886 in Rotterdam (Kralingen) geboren en overleed op 20 maart 1964 eveneens in Rotterdam. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en kreeg daarnaast les van Johannes Gerardus Heijberg en Alexander Henri Robert van Maasdijk. Als (interieurdecoratie)-schilder, tekenaar en etser zijn van hem zowel (winter)-landschappen, stads- en havengezichtenen als (bloem)-stillevens bekend. Groen was l...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Groen, Hendrik P..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kleurig bouquet (herfst)asters'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina