Aanbieding!
Kunstenaar:Maas, Jan

Zeer fleurige bloemenruiker in vaas

 445,00

Artikelnummer: p35 199.001

Jan Maas zijn stijl van schilderen houdt het midden tussen die van Karel Appel, Anton Heijboer en Corneille (Guillaume Cornelis Beverloo). Maar dan toch met een zeer eigen accent, duidelijk herkenbaar als een ‘Jan Maas’. Het bijzondere van dit werk is dat het gemaakt werd jaren voordat hij besloot zich verder als tekenaar en schilder te bekwamen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Maas, Jan

Jan Maas Werd in 1946 in Someren geboren. Aanvankelijk volgde hij in Enschede en ingenieursopleiding aan de TH Twente, werd onderzoeker en later docent. In het begin van de twintigste eeuw volgde hij aan het AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede privé-lessen schilderen en daarna volgde hij nog de gehele opleiding tekenen en schilderen aan het AKI. Werkte dus - naast zijn beroep - van 2002 tot 2009 als kunstenaar ook in Enschede.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maas, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeer fleurige bloemenruiker in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina