Aanbieding!

Kleurige rijen van hanen

 382,50

Artikelnummer: p7 136.006

Van der Horst weet met het eenvoudige thema ‘de haan’ een fabelachtig beweeglijk schilderij te maken. Als je er vluchtig naar kijkt, zie je als het ware de Hollandse legkippenstallen voor je. Ofschoon niet zo bedoeld suggereert het wel werk een massieve aanklacht tegen de intensieve dierhouderij.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 135 × 75 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Horst, Frits Anton van der

Frits Anton van der Horst is geboren in Pijnacker op 17-05-1946 en sindsdien woonachtig en werkzaam in Dordrecht (lid van Teekengenootschap Picura te Dordrecht waar hij nog steeds zijn atelier heeft). Van der Horst is zowel graficus als schilder, (pen)tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en restaurateur. Vanaf 1966 opleidingen gevolgd aan de Akademie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Kunstnijverheidsschool (Den Haag). Schildert, etst en tekent vooral naaktfiguren, (fantasie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horst, Frits Anton van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kleurige rijen van hanen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina