Aanbieding!
Kunstenaar:Colnot, Clara

Koe en paard bij hek

 165,00

Artikelnummer: p16 542.001
Onderwerpen: ,

De veel minder bekende Clara Colnot, telg van de bekende Bergense kunstenaarsfamilie Colnot, verdient minstens evenveel aandacht als haar vader Arnout en broer Karel. Maar helaas zijn de publiciteitskaarten anders geschud. Deze grisaille bewijst dat Clara minstens zo getalenteerd was als haar veel bekendere familieleden. Misschien is deze voorstelling van haar (de prominent aanwezige massieve koe en het lonkende bescheiden raspaard aan het hek) meer allegorisch dan we kunnen vermoeden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

grisaille

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Colnot, Clara

Clara Colnot (naamvarianten: Clara Maria Colnot, Klaartje Colnot) werd op 20 april 1918 in Bergen Nh. geboren en overleed op 4 december 2012 in Alkmaar. Zij was de dochter van Arnout Colnot en de broer van Karel Colnot. Vermoedelijk werd ze opgeleid door haar vader. Als kunstenares werkte ze vooral in Bergen zelf en daarnaast ook in Amsterdam en Zwolle. Ze had als aquarellist, (pen)- tekenaar en schilder een voorkeur voor landschappen en paarden. Clara was lid / medeoprichtster va...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Colnot, Clara.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koe en paard bij hek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina