Kunstenaar:Berens, Johan

Korengarven

 33,00

Artikelnummer: CO 1347.001

Ofschoon primair leraar en later zelfs directeur van de plaatselijke tekenschool kon Johan Berens het toch niet laten om voor zijn plezier naar buiten te trekken en al wat hem qua natuur boeide vast te leggen. Deze pastel getuigt niet alleen van zijn liefde voor al wat buiten groeide en bloeide maar was tevens het levende bewijs van zijn  artistieke kracht.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Berens, Johan

Johan Berens werd op 29 april 1858 in Deventer geboren en overleed op 24 december 1925 in Roermond. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie des Beaux Arts in Brussel. Eugène Lücker kwam later bij hem in de leer. Als schilder was hij voornamelijk actief in de regio Roermond. Aanvankelijk was hij als kunstenaar verbonden aan de ateliers voor kerkelijke kunst van Cuypers-Stoltzenberg; later werd hij tot directeur benoemd van de gemeentelijke tekenschool in Roermond. Voo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berens, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Korengarven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina