Aanbieding!

Korenschoven en boer die tweespan ment

 410,00

Artikelnummer: CO 1621.003

Herman van der Avoort Sr. – grootvader van de bekende Dordtse schilder en lid van het Teekengenootschap Pictura Herman van der Avoort Jr. –  was een meer dan getalenteerd ‘amateur’ kunstschilder. Het bekende museum Van Bommel Van Dam in Venlo organiseerde terecht in 1973 een solotentoonstelling van zijn zeer diverse werk. Ofschoon traditioneel schilderend, steken zijn olieverven er tussen vele van zijn tijdgenoten kunstenaars met kop en schouders boven uit. Van stillevens tot boereninterieurs en van boerenlandschappen tot stadsgezichten waren in hun compositie om de één of andere reden toch uniek. Of het nu zijn kleurkeuzes waren of zijn manier van schilderen doet er minder toe. Zelfs tot op de dag van vandaag is er nog belangstelling voor zijn schilderijen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 90 × 70 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Sr., Herman van der

Herman van der Avoort Sr. (naamvariant: Herman Hubertus van der Avoort) werd op 23 juni 1894 in Reuver (Beesel) geboren en overleed op 23 maart 1976 in Kerkrade. Herman volgde een kunstzinnige opleiding aan de Gemeentelijke tekenschool te Roermond. Hij was naast (glas)schilder ook actief als tekenaar, pastellist en aquarellist. Als kunstenaar was Herman actief in Reuver, Nijmegen, Westerlo (België), Blanklaer-Schaffen (Diest), Hückerwagen, Belcastel-et-Buc, Tegelen en Steyl (Venlo). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Sr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Korenschoven en boer die tweespan ment'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina