Aanbieding!
Kunstenaar:Moulijn, Simon

Landschap met spreng

 44,00

Artikelnummer: CO 1253.001
Onderwerpen: ,

Gezien zijn kwaliteiten als kunstenaar / graficus / leraar verdient het nauwelijks verbazing dat vele tientallen academiestudenten lessen bij hem volgden. En het waren niet de minsten onder hen (onder andere Henk Chabot en Jan Schonk).
Deze fraaie litho alleen al is qua compositie en schoolvoorbeeld van zijn kunnen als graficus.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 25 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Moulijn, Simon

Simon Moulijn (monogrammeerde als M95 of M96 etc,) werd op 29 juli 1866 in Rotterdam geboren en overleed op 2 november 1948 in Den Haag. Moulijn volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Later werd hij zelf benoemd tot leraar lithografie aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Hij volgde onder andere lessen bij August Allebé. Onder zijn eigen leerling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Moulijn, Simon.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap met spreng'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina