Aanbieding!

Maria – Jozef en Jezus

 47,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 570.005

Belangrijkste aangesneden  onderwerpen bij Wiegmans’ werken betroffen de religieuze. Zijn voornamen geven aan dat hij opgegroeid is in een katholieke omgeving. Of daar ook zijn hang naar religieuze-onderwerpen vandaan kwam weten we niet. Waar een Toorop e.e.a. niet onder stoelen of banken stook, kunne we dat bij Wiegman alleen maar vermoeden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 32 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, m.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegman, Matthieu

Matthieu Wiegman (naamvariant: Mattheus Johannes Marie Wiegman) werd op 31 mei 1886 in Zwolle geboren en overleed op 5 april 1971 in Bergen Nh. Hij was de broer van Piet Wiegman. Matthieu volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij August Allebé en Antoon Derkinderen. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was daar onder andere de hoogleraar van Jan Fijn, Henk van den Idsert, Jaap Min, Ren...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman, Matthieu.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Maria – Jozef en Jezus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina