Aanbieding!
Kunstenaar:Hartman, Juus

Meertje

 97,50

Uitverkocht

Artikelnummer: k7 559.010
Onderwerpen: ,

Juus Hartman blijkt naast oog voor dorps- en boerderijgezichten zeker ook voor buiten ‘zogezegd de natuur’ te hebben gehad. Onbekend is in welke periode dit werk tot stand kwam. In ieder geval is er duidelijk sprake van impressionistische schilderen. Niet uniek want vele van de mede-Pulchrileden waren op zoek naar nieuwe schilderspaden op basis van het wereldwijde op stoom komend impressionisme, zo ook ongetwijfeld Hartman zelf. Of deze doeken primair werden geschilderd voor de verkoop of alleen ten faveure van de eigen ontwikkeling valt niet na te gaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Hartman, Juus

Juus Hartman (voorkeurnaam: Juus Hartman; naamvarianten: Juus Bitter, Juus Bitter-Hartman, Justine Louise Hartman, Juus Schayk-Hartman, Juus Schayk, Louise Hartman) werd op 14 juli 1905 in Semarang geboren en overleed op 21 november 1970 in Den Haag. Zij huwde op 5 mei 1932 met J. van Schaijk in Den Haag en hertrouwde in Den Haag op 5 oktober 1954 met Theo Bitter. Zij was de zus van Wibbo Hartman. Zij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde daarnaas...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hartman, Juus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Meertje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina