Aanbieding!

Bosrand aan vennetje

 159,00

Artikelnummer: p28 368.001

Dit werk van Reehorst kan als een klein wonder van gemengde techniek ten boek worden gesteld. Niet alleen de keuzen van de gebruikte technieken als zodanig doen dit bos ultiem leven maar de daarmee verkregen diepte moet een voorbeeld zijn voor vele andere kunstenaars. Bovendien heeft dit door hem vastgelegde landschap nog alle kenmerken van de bijna uit geheel Nederland verdwenen en inmiddels door productiebossen vervangen oerbossen. Je zou je bijna kunnen voorstellen dat dit werk thuishoort in een canon: ‘Hoe was Nederland ooit’. de praktijk niet aanwezig.

De wijze van inlijsten (met dieptewerking) maakt het vrijwel onmogelijk om reflexievrije foto’s te maken; een lichte zweem over de foto is hiervan het gevolg maar in de praktijk niet aanwezig.

Dit werk is dan ook waarschijnlijk door de kunstenaar zelf ingelijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

gemengde techniek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Reehorst, John ter

John ter Reehorst (naamvariant: Carel Hubertus ter Reehorst) werd op 31 januari 1901 in Watergraafsmeer geboren en overleed op 5 september in Delden. Ter Reehorst is autodidact en bekwaamde zich tijdens zijn leven zowel als schilder, tekenaar en pastellist. Hij werkte op vele plaatsen al dan niet voor langere tijd (Amsterdam, Den Haag, Brussel, België i.h.a., Duitsland, Frankrijk, Noord-Afrka, Spanje, Neede en Parijs). Zowel (winter)landschappen, zeegezichten, bloemen, non-figuratiev...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reehorst, John ter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosrand aan vennetje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina