Aanbieding!
Kunstenaar:Maris, Matthijs

Meisje voert kippen

 239,00

Artikelnummer: p45 204.001
Onderwerpen: , , ,

Een technisch maar ook qua sfeer prachtige ets van Mathijs Maris. Je hoort de kippen pikken en ziet ze bijna genieten van de granen die het meisje hen toewerpt. De liefde van het boerenmeisje voor de kippenhave straalt van de ets af. Maris maakte deze ets in 1912, een paar jaar voor zijn dood.

Interessant is de vraag of Mathijs Maris voor deze ets zijn eigen eerdere schilderij ‘Meisje aan de pomp’ uit 1872 als ‘model’ heeft gebruikt. Dit schilderij hangt in het Groninger Museum en het model blijkt Julie Cottard te zijn, een dochter van de meid van Jacob Maris (zie ook de tweede afbeelding).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

,

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Maris, Matthijs

Matthijs Maris (volgens de bevolkingsadministratie Matthias Maris) werd op 17 augustus 1839 in Den Haag geboren en overleed op 22 augustus 1917 in Londen. Hij was de broer van Willem en Jacob Maris en signeerde meestal met M.M. en om de verwarring compleet te maken wordt hij in een enkel naslagwerk ook wel geduid als 'Thijs'. Matthijs volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende kunsten in Den Haag en aan de koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Verder was hij enkele j...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maris, Matthijs.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Meisje voert kippen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina