Aanbieding!

Moderne compositie

 135,00

Artikelnummer: p41 632.001

Hans van der Lek was een halve eeuw actief als schilder en speelde in die periode een vooraanstaande rol in vooral Den Haag als kunstenaar. Zijn oeuvre was vooral tegendraads. Pop-Art had een grote invloed op zijn carrière. Dit werk getuigt van zijn tegendraadse gedrag in de gevestigde, Haagse kunstwereld.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Lek, Hans van der

Hans van der Lek werd op 15 maart 1936 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 9 maart 2001. Hans volgde opleidingen aan de koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag en aan de Vrij Academie eveneens in Den Haag. Daarnaast kreeg hij les van Willem Hussum en Nol Kroes. Later werd zelf leraar aan de academie en van Conny Sprinkhuizen. Van der Lek was als kunstenaar vooral werkzaam in Den Haag, Berchem (Antwerpen) en Rijwijk. Als collagist, schilder, textielkunstenaar en vervaardig...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lek, Hans van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moderne compositie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina