Kunstenaar:Gennisse, Ron

Vroege lenteboom

 600,00

Artikelnummer: GE 493.001

Dit werk van Ron Gennisse is een abstracte schepping met een boom als basisvorm. Hij werkt dit uit tot een zelfstandige ‘schilderkunstige’ uitdaging. De inhoud, kleur en vorm bepalen in belangrijke mate de sfeer van dit werk. Het ‘wit’ van het papier is nadrukkelijk aanwezig en het vormt het bestanddeel ‘licht’ dat de kunstenaar de kijker hiermee nadrukkelijk aanreikt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 57 × 76 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, m.o.

Stijl

Gennisse, Ron

Ron Gennisse werd op 2 februari 1955 in Dordrecht geboren. Zie verder www.rongennisse.nl. Hij volgde een opleiding aan de Grafische School in Utrecht en kreeg daarnaast nog les van Jan Jongert. Ron Gennisse heeft zich in de loop der jaren vooral verder bekwaamt in lithograferen. Voor zijn werk maakt hij vooral gebruik van Sohlhofener-kalksteen in formaten tot maximaal 80 x 110. Het werk van Gennisse kenmerkt zich door de hoge graad van abstractie en kleurenrijkdom. Inspiratie doet hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gennisse, Ron.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vroege lenteboom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina