Aanbieding!
Kunstenaar:Picasso, Pablo

Reclining Sculptor and Model by a Window

 1.450,00

Artikelnummer: p37 249.007

Ondanks dat we bijna kunnen spreken van de Picasso-‘lawine’ aan kunstproducten – van sculpturen tot keramiek en van olieverven tot litho’s – zijn er zelden of nooit producten uit zijn hand gekomen die niet spannend, fraai, duister, erotisch of shockerend zijn. Het tekent de ware kunstenaar. Het nadeel is dat – ondanks zijn enorme productie – de vraag nog steeds groter is dan het aanbod want eenmaal in het bezit van een ‘Picasso’ doe je er geen afstand meer van. Hier zo’n voorbeeld van een litho waar de erotiek van afdruipt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, aluminium, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, reverse

Stijl

,

Picasso, Pablo

Pablo Ruiz Picasso werd als zoon van José Ruiz Blasco (schilder en docent aan de Escuela de Bellas Artes in San Telmo) in Malaga op 25 oktober 1881 geboren en stierf op 8 april 1973 in Mougins in Frankrijk. De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso is misschien wel de belangrijkste kunstenaar van de 20ste eeuw. Telkens weer wist hij zich op cruciale momenten te vernieuwen. Of het nu handelt om zijn expressieve schilderijen uit zijn blauwe en roze periode, de gefragmenteerde wereld van het kubism...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Picasso, Pablo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Reclining Sculptor and Model by a Window'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina