Aanbieding!
Kunstenaar:Keus, Adriaan

Moeder met kind in bos

 119,00

Artikelnummer: p11 481.002
Onderwerpen: , , ,

Onmiskenbaar is de invloed van Mesdag (en zijn vrouw Sientje) terug te vinden in deze pastel. Waar Mesdag een sterke voorkeur had voor marines, ging die van Keus uit naar bossen. Het blijft overigens een (kunsthistorisch) raadsel dat voor de ene kunstenaar heden ten dage vermogens worden neergeteld terwijl tijd- en zeker ook kwaliteitgenoten amper lijken te zijn verdwenen uit de belangstelling.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Keus, Adriaan

Adriaan Keus (voorkeursnaam: Adriaan Keus) werd op 7 september 1875 in Rotterdam geboren en overleed op 15 mei 1955 in Soest. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en was daarnaast leerling bij Hendrik Willem Mesdag die ook zijn raadgever was. Adriaan Keus werkte als kunstenaar zowel in Den Haag als in Putten (Gelderland), Baarn en Soest (Utrecht). Als schilder, aquarellist en tekenaar zijn van hem vooral (bos)-landschappen bekend. Keus...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Keus, Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kind in bos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina