Aanbieding!

Moeder met kinderschare

 2.650,00

Artikelnummer: p26 156.005
Onderwerpen: , ,

Een ’traditioneel’ gezinnetje waar de zorg, liefde en aanhankelijkheid voor elkaar van af spat. Als iemand al een afbeelding zoekt om het gezin als ‘hoeksteen’ van de samenleving met een plaatje nader te illustreren dan zal dit werk van Kamerlingh Onnes ongetwijfeld hoge ogen gooien. Of met andere woorden: we zien hier een topproduct van een topartiest! Minimaal museaal waardig.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

autogram, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kinderschare'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina