Aanbieding!

Mortain Normandië

 44,00

Artikelnummer: k3 548.003
Onderwerpen: ,

Een pittoresk Normandisch dorpje zoals er vele aan de Franse kust zijn te vinden. Onbekend is of Van Niekerk dit dorpje vóór of na D-day (1944) heeft bezocht en dit straatje al aquarellerend op papier heeft vastgelegd. Nog steeds draait ieders hart zich driewerf om van al degenen die zich het dorpje nog van voor de Tweede Wereldoorlog herinnert (zie ook de oude bijgevoegde foto van ‘zoals het ooit was’ en die van kort ‘na D-day en nu).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 9 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Niekerk, Carl C. van

Carl C. van Niekerk (naamsvariant: Carl Cornelis van Niekerk) werd op 22 januari 1897 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 13 juni 1984. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haags Tekeninstituut 'Bik en Vaandrager'. Door Willem Hendrik Bik, Jan Frank, Pieter Groeneveldt, Frans Helfferich, Jan Frank Niemandsverdriet en Derix de Wild werd Niekerk bijgeschoold. Naast langdurig als kunstenaar in Den Haag te hebben gewerkt, maakte hij stu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Niekerk, Carl C. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mortain Normandië'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina