Aanbieding!
Kunstenaar:Koolen, Harrie

Franse dorpstraat

 198,00

Artikelnummer: p45 175.002

Andermaal een zeer gedurfde, sterk expressionistische impressie, nu van een Franse dorpsstraat, Dit werk schilderde hij ongetwijfeld tijdens één van zijn vele Europese zwerftochten. Je krijgt bijna het gevoel bij het zien van veel van zijn werk (ook bij dit doek weer) dat voor Harrie Koolen pallet, schildersezel en spanraam als zijn ‘fototoestel’ fungeerde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf

Stijl

,

Koolen, Harrie

Harrie Koolen wordt op 22 juni 1904 in de gemeente Meerssen geboren, als jongste zoon van het daglonersgezin van Antonius Koolen en Maria Huijts en overlijdt op 26 januari 1985 in Heerlen. Koolen studeerde aan de Rijksakademie van Beelden Kunsten in Amsterdam (Hendrik Jan Wolters, Antoon Derkinderen) op basis van een stipendium van de gemeente Meerssen. Verder leerde hij tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 veel van Johannes Hendricus Jurres (afkomstig uit Antwerpen), Jan van Puyenbroeck en N...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koolen, Harrie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Franse dorpstraat'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina