Aanbieding!
Kunstenaar:Hoogendoorn, Ton

Naar het jaar tweeduizend

 66,00

Artikelnummer: CO 1301.004

Ton Hoogendoorn maakte vele illustraties voor kinderboeken, posters et cetera. Deze tekening in de spraakmakende stijl van hem komt uit zijn nalatenschap. Onbekend bij ons is voor welke publicatie deze bedoeld was of gebruikt werd. In ieder geval geeft het goed weer welke kwaliteiten er in Ton Hoogendoorn als kunstenaar verenigd waren. Niet alleen de kunstenaar Hoogendoorn sec maar zeker ook de onderzoeker Hoogendoorn m.b.t. het te tekenen onderwerp, of te behandelen onderwerp. Deze tekening in het bijzonder geeft kinderen een speelse blik op de technische stand van zaken tijdens de eeuwwisseling.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 18 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

OI-inkt

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hoogendoorn, Ton

Ton Hoogendoorn (naamvariant: Anthonie Hoogendoorn) werd op 3 april 1927 in Kamerik (bij Woerden) geboren en overleed op 5 september 1983 in Den Haag. Hoogendoorn volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten en aan de Vrije Academie beide in Den Haag. Hij was onder andere leerling bij Kees Andréa, Herman Berserik, Wim Beuning, Livinus van de Bundt, Pauk Citroen, Rein Draijer en Jan van Heel. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Harri van den Ber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoogendoorn, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naar het jaar tweeduizend'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina