Aanbieding!
Kunstenaar:Dufy, Raoul

Newton(vol ornaat; 2x ruggelings + en face)

 482,00

Artikelnummer: p17 409.001

Hier wordt uiterst knap de figuur van Isaac Newton door Dufy getekend. Zijn tekenwijze – losjes en tegelijkertijd zeer punctueel – getuigt van een subliem vakmanschap. De stijl van de Dordtenaar en Picturalid Otto Dicke benadert de stijl van Dufy.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Dufy, Raoul

Raoul Dufy werd op 3 juni 1877 in Le Havre geboren en stierf op 23 of 25 maart 1953 in Forcalquier (Frankrijk). Hij was de broer van  Jean Dufy een zeer bekende schilder aquarellist die ook veel in Nederland (Haarlem, Amsterdam) en daarnaast uiteraard in Frankrijk heeft gewerkt. Raoul werkte uitsluitend in Frankrijk (Montmartre, Forcalquier). Raoul volgde opleidingen aan de École des Beaux Arts van zowel Le Havre als Parijs (deels in de avonduren en deels op voorspraak van een studiebeu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dufy, Raoul.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Newton(vol ornaat; 2x ruggelings + en face)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina