Aanbieding!

Nieuwbrug Dordrecht ,

 45,00

Artikelnummer: p36 1254.001

Gelukkig was de boekhandelaar / uitgeverij Vos en van der Leer uit Dordrecht zo attent om een aquarel van de bijna vergeten Dordtse kunstenaar Frans Blijk te lithograferen en in postervorm te verspreiden. Het is ook qua historie een belangwekkend werk omdat de oude Nieuwbrug er nog figureert (deze werd laat in de 19de eeuw vervangen door een gietijzeren constructie). Helaas ligt de aquarel zelf ergens diep in de spelonken van het Dordtse gemeentearchief verborgen.

Glas licht beschadigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 58 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Overig

Grafiek

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Boekhandelaar / uitgeverij Vos en van der Leer, Dordrecht

Vindplaats origineel

Gemeente archief Dordrecht, Dordrecht

Blijk, Frans Jacobus van der

Frans Jacobus van der Blijk (naamvariant: François J. van der Blijk) werd op 25 september 1806 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 4 augustus 1876. Frans was leerling bij Johannes Christiaan Schotel. Als kunstenaar was hij onder andere actief in Dordrecht en langs de Nederlandse kust, in Vlaanderen en Frankrijk. Blijk was actief als schilder, tekenaar en aquarellist en had een sterke voorkeur voor marines, stads- en kustgezichten alsmede topografische onderwerpen. Vermeld...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Blijk, Frans Jacobus van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nieuwbrug Dordrecht ,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina