Aanbieding!
Kunstenaar:Hoogstra, Jelle

Onkruid

 140,50

Artikelnummer: p35 132.001

Jelle Hoogstra koos niet voor het vak van uitvoerend kunstenaar maar voor dat van technisch ambtenaar bij Gemeentewerken in de gemeente Rotterdam. Hij was van huis uit tenslotte stedenbouwer. Zijn natuurlijke creatieve aanleg uitte hij van jongsaf aan en later parallel aan zijn ambtelijke bestaan in allerlei vormen (tekenen, schilderen et cetera) waarbij hij een geheel eigen stijl ontwikkelde. Hij werd zowel emotioneel door het Parijse stadsleven als door een kloek veld met onkruid getriggerd als kunstenaar. Deze wilde tuil onkruid is er een treffend voorbeeld van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 44.5 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, heringelijst, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, m.o., r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hoogstra, Jelle

Jelle Hoogstra werd op 13 december 1924 te Leeuwarden geboren en overleed in Rotterdam in 2003. Hij volgde zijn opleiding tot kunstenaar aan de academie 'Kunstoefening' te Arnhem in 1942 met als leermeester H. van Lerven, helaas werd zijn opleiding in 1944 onderbroken door oorlogshandelingen, maar in 1945 meldde hij zich weer aan maar nu bij de bij Academie van Beeldende Kunsten in zijn woonplaats Rotterdam (docenten Aart Glansdorp en David Bautz) waar hij zijn diploma's tekenen en schilde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoogstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Onkruid'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina