Aanbieding!
Kunstenaar:Veldheer, Jaap

Op Marken

 94,00

Artikelnummer: p16 419.001

Deze houtsnede uit 1897 (voorafdrukken uit dat jaar zijn bekend) gaf Veldheer de titel ‘Op Marken’ mee en werd gepubliceerd in het Duitse tijdschrift PAN (V, deel 1 uit 1900). Een fraaie houtsnede die zeer treffend de sfeer weet te treffen van het aloude IJsselmeerse eiland Marken met zijn oorspronkelijk houten bebouwing.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

PAN (V, deel 1 uit 1900)

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Veldheer, Jaap

Jaap Veldheer (naamvariant: Jacobus Gerardus Veldheer, signeerde soms als Jaap V.; monogrammeerde als: JGV, JV,  J.C.V. en J.V.) werd op 4 juni 1866 in Haarlem geboren en overleed op 18 oktober 1954 in Blaricum. Jaap Veldheer volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zelf werd hij later leraar van onder andere Jan Abraham Bakker, Teun Bakker, Jan Cornelis Bander, Frans Bosen, Rie Cramer, Ger Gerrits, Anna van Harinxma Thoe Slooten, Johan van Hell, Jacoba Theod...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veldheer, Jaap.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op Marken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina