Kunstenaar:Wirtz, Anton

Op weg naar het gebed

 30,00

Artikelnummer: CO 2067.001
Onderwerpen: , ,

Ofschoon je niet als eerste denkt aan de goeddeels vergeten Anton Wirtz als schepper van bijzondere religieuze litho’s bewijst deze voorstelling dat wat meer aandacht voor deze kunstenaar terecht zou zijn.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19 × 32.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Wirtz, Anton

Anton Wirtz (naamvariant: Anton Hendrikus Stephanus Wirtz) werd op 20 augustus 1972 in Den Haag geboren en overleed op 7 mei 1945 in Breda Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Op latere leeftijd telde hij onder zijn  eigen leerlingen onder andere Tinus van Doorn en Wilhelm? Kersten. Jan was actief als schilder, beeldhouwer, tekenaar, etser, lithograaf en vervaardiger van houtsneden in Den Haag, Breda en Roosendaal. Zowel genre- en d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wirtz, Anton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op weg naar het gebed'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina