Aanbieding!
Kunstenaar:Sirks, Jan

Oude haven te Rotterdam

 71,00

Artikelnummer: p29 743.002

De Rotterdamse Oude Haven verleidde vele kunstenaars om hun indrukken van die haven vast te leggen. Jan Sirks – veel ook in de omgeving rondzwervend; zie zijn ets van de Dordtse Grote Kerk met de Bomkade (CO 743.001) – heeft op geheel eigen wijze de dynamiek, de diversiteit aan activiteiten en de ‘weidsheid’ van  deze haven weten te registreren. Alleen al de diepte van deze ets (zoals kunstschilders dat vaak deden) verdient meer dan bewondering.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29.5 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Sirks, Jan

Jan Sirks werd op 23 februari 1885 in Rotterdam geboren en overleed op 11 maart 1938 in Zeist. Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen maar ontwikkelde zich desondanks in de 20ste eeuw tot één van de meest vooraanstaande grafische 'topografisten'. Sirks werkte als kunstenaar veel in de omgeving van Rotterdam en Zeist. Jan was aanvankelijk ambtenaar bij de Spoorwegen en werd pas op latere leeftijd 'fulltime' kunstenaar. En wel een zeer veelzijdige (van graficus tot aquarel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sirks, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oude haven te Rotterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina