Aanbieding!

Overleg Geuzen en Spanjaarden

 165,00

Artikelnummer: p9 244.002

Een ontwerp voor een kinder- of geschiedkundig boek. Helaas is ons niet bekend voor welke publicatie en in opdracht van welke uitgever hij deze aquarel heeft gemaakt. In ieder geval betreft het een Spaans-Hollands (bestands?)overleg.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Overbeek, G.J. van

Gijsbertus Johannes van Overbeek werd op 19 juli 1882 in Dordrecht geboren en overleed op 25 februari 1947 in Rotterdam. Van Overbeek werkte ook onder het pseudoniem van F.J. Driessen. Overbeek volgde een opleiding aan Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en was leerling van Alexander Henri Robert van Maasdijk, Ferdinand Oldewelt en Jan Striening. Overbeek was als kunstenaar vooral actief in Dordrecht en Hilligersberg. Hij was lid van de Onafhankelijken in Amsterdam. Als ill...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Overbeek, G.J. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Overleg Geuzen en Spanjaarden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina