Aanbieding!
Kunstenaar:Brokke, Enno

Paardenhoofd met lelie

 93,50

Artikelnummer: p19 578.001
Onderwerpen: ,

Een bijzondere ets uit zijn vroege periode als kunstenaar. Uniek omdat hij slechts kort figuratief en dan vooral dieren tekende en etste terwijl hij op latere leeftijd voornamelijk non-figuratief werkt produceerde. Bijzonder ook is de combinatie van een dominante pol van lelies met een daar bovenuit stijgend blij-hinnikend paard alsof de kunstenaar het wonder van de natuur op zijn eigen wijze wilde onderstrepen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 9 × 11 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Brokke, Enno

Enno Brokke werd op 10 juni 1919 in Den Haag geboren en overleed op 11 februari 2007 in Arnhem. Hij volgde een opleiding bij de Vrije Studio in Den Haag en was daarnaast ook leerling van Chris de Moor. Later was hij zelf een paar jaar leraar aan Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij werkte  zowel in Den Haag, Velp, Annen als in Lapland. Brokke was een veelzijdig kunstenaar en was naast aquarellist, etser, graficus, linosnijder, schilder, tekenaar, beeldhouwer ook vervaardige...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brokke, Enno.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Paardenhoofd met lelie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina