Aanbieding!

Pad met wilgen langszij en een enkele boerennering

 228,00

Artikelnummer: p37 180.005

Kranenburg, de schilder met de vlotte, vaste penseelvoering, was ook weer in topvorm toen hij deze landelijke voorstelling vastlegde.  Door veel grijze verf te gebruiken weet hij de herfst als seizoen extra sterk te onderstrepen. Alleen al door naar het schilderij te kijken, ga je je automatisch extra warm kleden voor dat je naar buiten gaat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Kranenburg Jr., H.C.

Hendrik Cornelis Kranenburg jr. is geboren in Amsterdam op 5 december 1917 en overleden in Bergen op Zoom op 31 januari 1997. Kranenburg woonde en werkte in Amsterdam tot 1943, daarna in Laren en vanaf 1965 woonde hij weer in Bergen op Zoom. Hij studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en kreeg onder andere les van Johannes Hendricus Jurres en Willem van den Berg. Hij schilderde, tekende en etste portretten en (rivier)-landschappen en was vooral werkzaam in ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kranenburg Jr., H.C..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pad met wilgen langszij en een enkele boerennering'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina