Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Passentensteiger Vissersbocht Haarlem

 93,50

Artikelnummer: p6 181.013

Feitelijk is het woord passent afkomstig uit het Frans (derde persoon meervoud onvoltooid tegenwoordige / aanvoegende tijd van het Franse werkwoord passer). Kennelijk was de Franse invloed destijds zo groot in Haarlem dat de betreffende aanlegsteiger qua naam werd verfranst tot passentensteiger. Ook voor Kropff weinig vreemd, wellicht omdat hij oorspronkkelijk uit Den Haag stamde. Los van het taalkundige aspect is hier èn sprake van een zeer fraaie litho èn van een belangrijk topografisch document.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 42.2 × 29.8 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Passentensteiger Vissersbocht Haarlem'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina